Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Extra busrit De Lijn verbetert bereikbaarheid SMIK Kasterlee

Op 6 januari 2024 voerde De Lijn in heel Vlaanderen wijzigingen door aan het busnet. Een belangrijke wijziging voor Kasterlee was het knippen van de lijn Turnhout – Herentals – Leuven in Herentals. Busreizigers naar Leuven moeten nu aan het station van Herentals overstappen van de ene op de andere lijn.

"Een tweede wijziging met impact voor onze gemeente  was het omvormen van lijn 493 tot lijn 111 die vanuit Vosselaar, Gierle, Tielen en Lichtaart niet langer via Kasterlee naar Geel rijdt, maar via Olen", zegt burgemeester Ward Kennes.

"Dit heeft ernstige gevolgen voor secundaire school SMIK. Leerlingen van SMIK uit Vosselaar, Gierle, Tielen en Lichtaart moesten voortaan meer dan een uur op de bus zitten, overstappen in Turnhout of Geel, of veel te laat op school aankomen. Alles behalve ideaal dus.

Heel wat bezorgde ouders, het SMIK zelf maar ook burgemeester Ward Kennes (bevoegd voor mobiliteit) hebben dit probleem aan De Lijn gesignaleerd. De Lijn is met deze reacties effectief aan de slag gegaan en ’s morgens wordt aan de lijn 33 Herentals – Kasterlee – Turnhout een extra rit toegevoegd.

Scholieren uit Herentals en Lichtaart hebben daardoor terug een haalbare schoolverbinding tot in het centrum van Kasterlee. Leerlingen vanuit Vosselaar, Gierle en Tielen kunnen in Lichtaart aan de halte Gemeentestraat (doorkomst om 7.12 uur) overstappen van lijn 111 op de extra busrit van lijn 33, die om 7.35 uur deze halte aandoet. Om 7.42 uur halteert deze extra bus dan in Kasterlee Dorp voor leerlingen van SMIK. En om 8.12 uur komt ze aan in Turnhout Station voor leerlingen die in Turnhout school lopen.

Deze extra bus op lijn 33 rijdt vanaf maandag 15 april 2024, meteen na de paasvakantie dus, op alle weekdagen. Wel meldt De Lijn dat ze de eerste maanden nog niet weergegeven kan worden in de routeplanner.

“Deze extra busrit van lijn 33 is voor de bereikbaarheid van SMIK een belangrijke stap,” zegt burgemeester Ward Kennes. “Daar wil ik De Lijn alvast voor bedanken. Maar we blijven ook aandringen op een oplossing voor de langere wachttijd ’s avonds,” besluit Kennes.

Deel dit artikel